امروزه تروما و بهويژه سوانح ترافیکی بهعنوان یکی از علل اصلی مرگومیر در کشورهای درحال توسعه مطرح است. هرساله تعداد زیادی از هموطنان ما در اثر تصادفات و سوانح جان خود را از دست داده و تعداد دیگری نیز دچار معلولیتهای جسمی و روحی متعاقب آن میشوند. مرگومیر ناشی از تروما به غیر از عوارض و تبعات فردی و اجتماعی، بهعنوان یکی از علل مهم در افزایش هزینههای درمان مطرح بوده و قسمت عمدهای از بودجه سلامت کشور را به خود اختصاص میدهد.
کاهش مرگومیر ناشی از تروما مستلزم اقدامات متعددی از جمله ارتقاء سطح ايمني جامعه، پیشگیری از رخداد سوانح و حوادث و همچنین ارتقاء سطح کیفی ارائه خدمات درمانی میباشد.
سازمان بهداشت جهانی بر ارتقاء سطح کیفیت مراقبت از تروما با رویکردی اصولی و سیستماتیک در کشورهای در حال توسعه تأکيد دارد و آن را از ابزارهای مهم و کلیدی در جهت کاهش عوارض تروما و مرگومیر ناشی از آن ميداند.
کتاب "راهنمای برنامههای ارتقاء کیفیت در مراقبت از تروما" نيز كه از انتشارات سازمان بهداشت جهانی است مجموعهای از راهکارها و اصول مهم ارتقاء کیفیت را ارائه میدهد که با توجه به غنای مطالب، قدرت شواهد علمی و اثربخشی تأییدشده و مطلوب آن در سایر کشورها، میتواند تأثیر بسزایی در ارتقاي سطح كيفيت مراقبت از بیماران داشته باشد.
از ویژگیهای مهم این کتاب علاوه بر نگرش جامع و اصولی به مقوله ارتقاء کیفیت، بیان روشها و راهکارهای عملی و اجرایی با امکان بهکارگیری در تمام سطوح سیستم سلامت صرفنظر از دسترسی به منابع و تسهیلات خاص میباشد.
مشخصات: مترجم: | دکتر محمد حاجیآقاجانی، دکتر امین صابرینیا، دکتر رضا عزیزخانی | تاریخ انتشار: | 1395 |
|